樂古Nakuz

標題: 所謂既「名人」定義?點先做到「名人」? [打印本頁]

作者: 風仁    時間: 19-8-2010 15:06
標題: 所謂既「名人」定義?點先做到「名人」?
小弟玩隻GAME都唔係好耐
但每次入到分流1做任
D嘈交場面永遠多過收野同放野既句子
但我留意既係,成日話邊個邊個名人保
有D好少數就話自己保自己
咁到底點先成為到所謂既「名人」呢?
如果用錢黎定義,咁就易啦!
成套惡魔比你抽晒!人人都識你,你仲唔係「名人」?
技術黎定義,哈哈,咁玩開三小果D咁易上手!
副本同PVP對佢黎講係家常便飯,又做到「名人」?
如果話開喇叭黎出名,咁就做到「名人」
我估我用118金幣買晒喇叭日日講abc都可以做到「名人」了
講有品方面了,如果交易記錄良好就做到「名人」
咁我用個1lv賣金好多次咪都做到「名人」?

好,果D所謂既「名人」例子就講完
當成為「名人」後,到去保人既時候
你保既其中一個人原來係昆狗!咁果位「名人」仲係咪「名人」?
唔怪得艾爾之光咁多被昆事件了...
雖然我唔係受害者,但我估呢到一定有受害者
「名人」保左就一定唔會昆?!
咁又點先做到「名人」呢...
呢個問題真係D老手先知
作者: kawing9795    時間: 19-8-2010 16:20
開喇叭嘈得多自然有人識你~
想平D去自由頻嘈下都有少少效果,
OR多D去網聚(如動漫節爭機打-.-)都出到少少名~
作者: lovemmk    時間: 19-8-2010 18:43
開喇叭嘈得多自然有人識你~
想平D去自由頻嘈下都有少少效果,
OR多D去網聚(如動漫節爭機打-.-)都出到少少名~ ...
kawing9795 發表於 19-8-2010 16:20

我吾同意呢位哥哥既講法  位 唔係咁上既:0)
作者: qwe35642    時間: 19-8-2010 19:00
我覺得係成日開喇叭
作者: 淺草白    時間: 19-8-2010 20:54
其實我覺得咩名唔名人好多餘-.-
另外玩開gc係易上手d姐..但係始終同gc唔同..我玩左幾日先記到d技禁咩制出-.-
作者: tigercheng    時間: 20-8-2010 13:08
1.3.4.5
最緊要都係良好既信譽姐~.~
作者: renn_ka    時間: 20-8-2010 16:30

我覺得品格最重要a_a
但就算有品格都頂多系遊戲入面ge"名人" (假設)
所以"名人"呢樣野都好難定義..
不過我玩果陣..e家果堆自稱"名人"的"名人"都未出現 (偷笑
時代變..我老了 囧rz
我諗e家應該好多人都以為(我不是指全部人)
日日爆喇叭就=名人 (笑
作者: raychan2580    時間: 20-8-2010 18:46
你去用外掛/狂昆人
搞到自己比人唱通街
咁就真係一個「名人」
作者: 灸舞    時間: 20-8-2010 22:35
對我黎講
係人都識就算係名人
----------------------
其實我同7樓一樣
玩果時
e班所謂既名人都未出現
除左春原陽平之外~
作者: aidan108    時間: 21-8-2010 15:37
點解上年比賽拎第2名既PO隊 無人識我?
明明巴布都企我側邊,完全無人識我sosad

見到d人仲夠膽話自己係名人 sosad

=================
我的名人定義

打過比賽 官方識佢
作者: 隳葾    時間: 22-8-2010 02:38

.....咁樓上果位咪好巴閉o_o
講真...睇住elsword由封測到now...
好多"名人"架...

一開始...封測...+9海盜劍..
第一個20攻速的人(除左gm):白色季節(家陣應該都冇咩人記得佢架la...)
之後...春原陽平(個個都識佢架la掛...)
之後...神昆事件:小舞乂,sky神(希望大家唔好唔記得o_o)
繼續3E被封事年:秋日
網聚:CA,機動6,飛馬//
數都數唔曬= =

加埋pvp到又有一班變態...
屈機怪~

(小弟上水後繼續潛水)
作者: 月下狼    時間: 22-8-2010 02:56
各有各名,冇咩特別定義
作者: renn_ka    時間: 22-8-2010 16:39
對我黎講
係人都識就算係名人
----------------------
其實我同7樓一樣
玩果時
e班所謂既名人都未出現
除左 ...
灸舞 發表於 20-8-2010 22:35

春原陽平+1
我覺得呢個真系名人黎XD (認真
之前官網都好似講佢(?)
話佢有"神手" (!?)
.....咁樓上果位咪好巴閉o_o
講真...睇住elsword由封測到now...
好多"名人"架...
一開始...封測...+9海盜 ...
隳葾 發表於 22-8-2010 02:38

仲有Nike呢?! (喂
bug錢+推價事件呀a_a!!
作者: 隳葾    時間: 22-8-2010 23:04
樓上的很威很強大~~~
咁我問下你///
邊個係日系"廁紙"  a_a(日系次子)
作者: renn_ka    時間: 23-8-2010 00:08
樓上的很威很強大~~~
咁我問下你///
邊個係日系"廁紙"  a_a(日系次子)
隳葾 發表於 22-8-2010 23:04

我淨系記得系秋日d人 (?)
點解我會諗起秋日萌子同秋葉二嵐 囧?!
果陣的秋日好強大的說 (默
作者: 隳葾    時間: 23-8-2010 02:22
話說...秋日=秋葉+日系佢2個-,-
一開始出名係因為日系出錢幫公會的人升+7武- -
作者: gccb02814    時間: 28-8-2010 06:19
名人... 可以靠用喇叭傾計,VS神手,抽裝好運,有錢等等既因素成為...
  但係咪名人其實冇咩重要...最重要係有品,
      某d人都昆人昆到出晒名@@都係名人黎嫁...不過d人背後點話佢就另一回事...ㄏㄏ...
作者: adamhong91    時間: 1-9-2010 17:38
話說...秋日=秋葉+日系佢2個-,-
一開始出名係因為日系出錢幫公會的人升+7武- - ...
隳葾 發表於 23-8-2010 02:22

乜佢地有話幫公會既人升+7武咩???
秋日創會後我就加入左,佢地只係話盡量幫手升+6防= ="
作者: 隳葾    時間: 3-9-2010 23:55
有....我肯定...
作者: 灸舞    時間: 4-9-2010 01:07
一定有~
如果唔係點會咁出名
作者: 呆"小鬼﹐    時間: 6-9-2010 00:27
支持....十卜

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www.micro-dsp.comcncontastwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2